Provinsene
Klikk først på varenavn for å velge dem, deretter på
Nr. | Navn | Forklaringer |
---|---|---|
1 | Alling, 8 alen | ordnet.dk |
2 | Alun | lokalhistoriewiki.no |
3 | Angler | |
4 | Anis | |
5 | Ankerstokker | |
6 | Baj | textilnet.dk |
7 | Bjelker, furu, 14 alen, under 1 fot brede | |
8 | Bjelker, furu, 16 alen, under 1 fot brede | |
9 | Bjelker, furu, 18 alen, under 1 fot brede | |
10 | Bjelker, gran, 10 alen | |
11 | Bjelker, gran, 12 alen, enkelte | |
12 | Bjelker, gran, 14 alen, under 1 fot | |
13 | Bjelker, gran, 6 til 7 alen | |
14 | Bjelker, gran, 8 alen | |
15 | Blandingskorn | |
16 | Blikkarbeid | |
17 | Bly, i klumper | |
18 | Blår | lokalhistoriewiki.no |
19 | Bommesi | ordnet.dk |
20 | Bord | |
21 | Bord, hugne | |
22 | Brennevin, av korn | |
23 | Brennevin, fransk | |
24 | Brennevin av korn | |
25 | Brisling | |
26 | Brynestein | |
27 | Brød | |
28 | Bøker | |
29 | Børster | |
30 | Bånd, ull og lin | |
31 | Båndstaker | urn.nb.no |
32 | Caffa | textilnet.dk |
33 | Derrit | |
34 | Dreiel | textilnet.dk |
35 | Dynevar | |
36 | Eddik, vineddik | |
37 | Ermer, flossede | |
38 | Erter | |
39 | Fetevarer, Flesk og kjøtt | |
40 | Fetevarer, Flesk og kjøtt, saltet | |
41 | Firskaft | |
42 | Fjær | |
43 | Flyndre | |
44 | Får | |
45 | Glass, drikkeglass | |
46 | Glassmakerarbeide | |
47 | Gryn | |
48 | Gås | |
49 | Hamp | |
50 | Hatter | |
51 | Havre | |
52 | Havremel | |
53 | Hekler | |
54 | Hekter | |
55 | Hellefisk | |
56 | Huder, okse | |
57 | Huder, Okse, uberedte | |
58 | Huder, reinsdyr | |
59 | Humle | |
60 | Hvete | |
61 | Hvetemel | |
62 | Hør | ordnet.dk |
63 | Håndspiker | www.naob.no |
64 | Ingefær | |
65 | Jern | |
66 | Jern, heller | |
67 | Jern, potter | |
68 | Jern, stangjern | |
69 | Jernarbeid | |
70 | Jufferter | lokalhistoriewiki.no |
71 | Kakkelovner | |
72 | Kalk | |
73 | Karder, ullkarder | |
74 | Kattun, hvitt | |
75 | Kirsey | lokalhistoriewiki.no textilnet.dk |
76 | Kjøtt | |
77 | Klapholt | lokalhistoriewiki.no ordnet.dk |
78 | Klede, dosinken og vanlig | lokalhistoriewiki.no |
79 | Klede, vanlig | |
80 | Knapper | |
81 | Kniver | |
82 | Kobber, i arbeid | |
83 | Kort | |
84 | Krumholt | ordnet.dk |
85 | Krutt | |
86 | Krydder | |
87 | Kummen | lokalhistoriewiki.no |
88 | Kvernsteiner | |
89 | Kyllinger | |
90 | Laks, røkt | |
91 | Laks, saltet | |
92 | Lekter til steintak | ordnet.dk |
93 | Lekter til stråtak | ordnet.dk |
94 | Lerret | textilnet.dk |
95 | Limb | |
96 | Linfrø | |
97 | Lys, talglys | |
98 | Lysekroner | |
99 | Lysestaker | |
100 | Makrell | |
101 | Malt | |
102 | Mel | |
103 | Messing, i arbeid | |
104 | Mjød | |
105 | Mort | |
106 | Multer | |
107 | Murstein | |
108 | Nakker | ordnet.dk |
109 | Nattrøyer | |
110 | Nettelduk | lokalhistoriewiki.no www.naob.no |
111 | Nøtter | |
112 | Nålebrev, Knappenålsbrev | |
113 | Papir, hvitt | |
114 | Pepper | |
115 | Piper, tobakkspiper | |
116 | Pir | |
117 | Planker, eik | |
118 | Polemit | lokalhistoriewiki.no textilnet.dk |
119 | Pryssing | lokalhistoriewiki.no |
120 | Rask | lokalhistoriewiki.no textilnet.dk |
121 | Rav og rekling | lokalhistoriewiki.no lokalhistoriewiki.no |
122 | Remmer | |
123 | Rosiner løs og korfur | |
124 | Rug | |
125 | Salt | |
126 | Salt, fransk | |
127 | Salt, spansk | |
128 | Sars | |
129 | Sei | |
130 | Seilduk | |
131 | Seilgarn | |
132 | Sennepsfrø | |
133 | Sild, saltet | |
134 | Sild, tørket | |
135 | Sirup | |
136 | Skinn, får | |
137 | Skinn, geit og bukk | |
138 | Skinn, kalv | |
139 | Sko av lær | |
140 | Skobørster | |
141 | Slipesteiner | ordnet.dk |
142 | Smør | |
143 | Spanskrør | |
144 | Speil | |
145 | Staver, tønnestaver | |
146 | Steinbord | |
147 | Steingods | |
148 | Stemet | |
149 | Stoff, ull | lokalhistoriewiki.no |
150 | Stål | |
151 | Sukker | |
152 | Sundmager | ordnet.dk ordnet.dk |
153 | Svin | |
154 | Svisker | |
155 | Såpe, grønnsåpe | |
156 | Talg | |
157 | Tallerkener | |
158 | Tauverk | |
159 | Timian | |
160 | Tinn, i arbeid | |
161 | Tjære | |
162 | Tobakk | |
163 | Torsk | |
164 | Tran | |
165 | Trip | |
166 | Tønnebånd | |
167 | Tønner, tomme | |
168 | Tørrfisk | |
169 | Tørrfisk, i løsvekt | |
170 | Ullhoser | |
171 | Vadmel | |
172 | Ved | |
173 | Ved, bjørkeved | |
174 | Vin, fransk | |
175 | Øl | |
176 | Ølfat og tønner | |
177 | ÅÅÅ Må sjekkes ??? |